Type: 
publiek
In samenwerking met: 
Arcade nv
Ligging: 
Paul Van Ostayenlaan, Hove
Opdrachtgever: 
AGB Hove
Uitvoering: 
2012

sporthal Hove

De bestaande sporthal van Hove vertoonde ernstige bouwfysische problemen. Na een voorstudie werd beslist om een grondige renovatie op te starten.

De bestaande kleedkamers aan de straatkant werden afgebroken, de hal zelf werd grondig vernieuwd en de cafetaria aan de achterzijde kreeg een nieuwe buitenschil.

Het ontwerp zocht het evenwicht tussen eigenheid en uniformiteit in relatie tot het aanpalende rode volume van het jeugdontmoetingscentrum, JOC. Er werd gebruik gemaakt van wit architectonisch beton in de gevel. De luifels voor de fietsenberging en de inkomhal, die indirect verlicht worden, geven een speelse toets aan het strak volume.

In samenwerking met de nutsmaatschappij eandis werd een energieaudit gedaan van het project. Er werd geopteerd voor energiezuinige daglichtgestuurde verlichting, HR ketels met zeer kleine leidingsverliezen, regenwaterrecuperatie, ventilatie met warmterecuperatie, … . Daarnaast werd gekozen voor elektriciteitsopwekking met fotovoltaïsche panelen.

Het programma omvatte het maken van nieuwe kleedkamers, een nieuwe danszaal, een nieuwe vergaderruimte en de renovatie van de bestaande sporthal en judozaal.